STVV wint met 4-1, Dutoit afgevoerd na zware botsing

Beide ploegen hadden hun redenen om voluit voor de zege te gaan. STVV wilde zijn uitschuiver van tegen Eupen rechtzetten, terwijl Oostende na vijf gelijke spelen snakte naar een overwinning. Het leverde een gesloten openingsfase op met veel probeersels, maar weinig succes.

Bezoes kreeg de fans als eerste overeind met een gehaaide plaatsbal en een persoonlijke dribbel, maar het was Acolatse die het net deed trillen met een verre knal. De Truiense voorsprong stond niet lang op het bord, want na handspel van De Petter jaste Zivkovic zijn strafschop onhoudbaar in het hoekje.

Plots zat er vaart in de wedstrijd en vielen er kansen uit de lucht. Dutoit was deze keer wel bij de pinken op een uithaal van Acolatse. Oostende rekende zich al rijk toen D’Haese een nieuwe strafschop uitlokte, maar ditmaal mikte Zivkovic naast.

Sint-Truiden kegelt tien Oostendenaren omver

De tweede helft begon, net als de eerste, in evenwicht. Charisis was een paar centimeter te klein om een voorzet van Botaka binnen te duiken en een schicht van Vandendriessche zoefde maar net naast. Ook een zwieper van Acolatse ging rakelings naast het kader.

De weegschaal helde pas helemaal door in het voordeel van Sint-Truiden toen Nkaka mocht inpakken met twee gele kaarten. Tot overmaat van ramp voor Oostende krulde Bezus de vrije trap die volgde heerlijk in de winkelhaak. STVV had de wind in de zeilen, maar door paniekerig afwerken van De Sart en Teixeira bleef alles speelbaar voor KVO.

De bezoekers kregen zelfs twee kansen om nog een zesde opeenvolgende gelijkspel uit de brand te slepen. Özkan besloot slap en Zivkovic mikte voorlangs. Sint-Truiden slaakte een zucht van opluchting en sloeg in de toegevoegde tijd nog twee keer toe. Akpom, met een afgeweken schot, en Bezus zetten de 4-1 op het bord.

Het werd voor William Dutoit een terugkeer in mineur naar Stayen. De doelman van KVO slikte vier doelpunten en ging bij de 4-1 buiten westen. Hopelijk valt het allemaal mee voor de Fransman.

Bron: sporza.be / Foto: hbvl.be

Gerelateerde berichten