STVV ziet finale Play-off II wegglijden na verlies bij Eupen

STVV heeft ook zaterdag niet kunnen winnen van Eupen. Net als twee weken geleden slikten de Truienaren drie doelpunten. Op het veld van Eupen werd het dit keer 3-1. Toyokawa en Koné brachten de Oostkantonners nog voor de rust op 2-0. Na de pauze besliste Raspentino de match. Invaller Akpom kon enkel de eer nog redden in het laatste kwartier. Gelukkig voor de Limburgers ging Antwerp in extremis met 1-2 winnen op het veld van Sporting Lokeren, en zo blijft de kloof met de leider 4 punten.

Peybernes, Schouterden en Toyokawa kwamen weer in de ploeg bij de Panda’s, ook bij STVV vier wijzigingen in vergelijking met de partij tegen Oostende vorig weekend. Goutas, Asamoah, De Norre en Vetokele verschenen in de elf.

Als STVV de kansen op play-off 2 winst gaaf wilde houden, mocht de kloof met leider Lokeren zaterdag in geen geval groter worden, maar tegen Eupen konden de Kanaries eerder in het seizoen niet één keer winnen uit drie confrontaties.

De match begon met vertraging door verbindingsproblemen met het aanwezige VAR-busje, het was na zeven minuten retard STVV dat het best aan het duel begon. Met meteen een uithaal van De Sart, Niasse zweefde de poging knap in corner. Een korte studieronde volgde, maar de eerste echt degelijke prik van de thuisploeg was meteen raak. Koné zette zich knap voorbij De Norre, Toyokawa duwde de voorzet beheerst voorbij Pirard: 1-0. De Kanaries reageerden via een listige bal in het straatje van Bezus voor Vetokele. De Angolese Belg werd neergebuffeld, vroeg een penalty, maar kreeg er geen van ref Bert Put. STVV had dan wel het balbezit, maar Eupen zette een laag blok en loerde gevaarlijk op de counter. Weer Toyokawa, die in het heen duel op Stayen ook al twee keer scoorde, kwam oog in oog met Pirard, maar de Luikse doelman hield fraai stand. Ook een knappe kopbal van Castro Montes pareerde Pirard sterk.

Snelle beslissing

Toch zetten de Panda’s nog voor de rust de bordjes op 2-0. Teixeira speelde slecht in, de kwieke Koné haalde verwoestend uit, dit keer had Pirard geen verhaal.

STVV probeerde alles op alles te zetten na de kampwissel. Acolatse was sneller bij de bal dan Niasse, Botaka mikte de voorzet onbegrijpelijk in één tijd over het kader. Jonas De Roeck gooide meteen twee verse krachten op het veld, maar Charisis en Akpom deden nog maar enkele seconden mee toen Raspentino de 3-0 binnenlegde. De wedstrijd was meteen helemaal gespeeld. Invaller Akpom stak nog wel meermaals de neus aan het venster voor de aansluitingstreffer, tien minuten voor tijd lukte het de spits van Arsenal ook eindelijk, maar al bij al controleerde Eupen rustig het laatste halfuur.

Bron: hbvl.be / Foto: sporza.be

Gerelateerde berichten