STVV wint knap met 1-2 bij Antwerp

STVV stond vanavond voor de moeilijke verplaatsing naar Antwerp. Maar de ploeg wist 2 keer te scoren via Legear en Akpom en neemt zo de drie punten mee naar huis.

Als Antwerp nog kans wou maken op een finaleplaats in Play-off 2 moesten ze thuis winnen tegen STVV. Maar Jonathan Legear prikte de Kanaries in de 23e minuut op voorsprong. De voormalige Rode Duivel rondde een knappe doorsteekpass van Roman Bezus fraai af. Legear vierde dat doelpunt echter voor de spionkop van Antwerp en kreeg daarna bij elk balcontact een fluitconcert te horen.
Niet dat Legear zich uit zijn lood liet slaan. In de 33e minuut zette De Norre zich door, Legear legde terug en Arsenal-huurling Akpom mikte zijn zesde doelpunt binnen (0-2).
De tweede helft was vijf minuten oud of Jaadi drong vanop links de zestien binnen en haalde hard in de hoek uit (1-2). Hairemans dreigde nog twee keer, maar de gelijkmaker kwam er niet.
Beide ploegen hebben nog één match te spelen. De groepswinst is echter voor Lokeren, dat in de finale de strijd mag aangaan met Zulte Waregem.
Bron: voetbalbelgie.be / Foto: hbvl.be

Gerelateerde berichten