Marc Brys nieuwe trainer van STVV

Marc Brys wordt de nieuwe hoofdcoach van STVV. Brys brengt zijn assistenten Issame Charaï (T2), Bram Verbist (keeperstrainer) en Bart Van Lancker (physical coach) mee naar Stayen. Vorig seizoen waren ze allen actief bij Beerschot Wilrijk. Beerschot Wilrijk won de eerste ronde van de competitie in 1B. Tijdens de finale moesten ze het uiteindelijk afleggen tegen Cercle Brugge. Brys kiest met zijn team voor een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau.

Een korte CV van de nieuwe coaches:

T1 – Marc Brys

Marc Brys werd geboren op 10 mei 1962 geboren in Antwerpen. Hij speelde tot 1978 bij de jeugd van Beerschot. Daarna was hij actief als speler bij Wilrijk, Merksem en Willebroek. In 1998 startte hij zijn trainerscarrière bij Delta Londerzeel. Op het hoogste niveau trainde hij Germinal Beerschot, Excelsior Moeskroen, FC Eindhoven , FC Den Bosch en KV Mechelen. Daarna ging hij aan de slag in Saoedi-Arabië, bij Al-Faisaly FC en Al Raed Saudi Club. In 2016 keerde hij terug naar Beerschot Wilrijk en bracht de club naar 1B.

Brys won in 2005 de Beker van België met Germinal Beerschot na een 1-2 overwinning tegen Club Brugge.

T2 – Issame Charaï

Issame Charaï werd geboren op 11 mei 1982 in Merksem. Hij begon zijn carrière bij Berchem Sport en tekende zijn eerste profcontract bij Lierse. Nadien kwam hij nog uit voor Verbroedering Geel (-Meerhout), KV Mechelen en KVK Tienen. Vanaf 2008 speelde hij ook twee seizoenen voor STVV waarmee hij Play Off I behaalde.

Na zijn spelersloopbaan werd Issame Charaï meteen hulptrainer van Marc

Brys bij Faisaly FC. Toen Brys opnieuw hoofdcoach werd bij Beerschot Wilrijk, werd Charaï opnieuw zijn assistent.

Keeperstrainer – Bram Verbist

Bram Verbist werd geboren op 5 maart 1983 in Antwerpen. Verbist speelde één seizoen voor Jong Ajax. Op het hoogste niveau kwam hij uit voor Beerschot, KAA Gent en Cercle Brugge. Hij vertoefde ook enkele seizoenen in het buitenland bij Brøndby IF en Roda JC.

In 2016 werd Verbist keeperstrainer bij Beerschot Wilrijk.

Physical Coach – Bart Van Lancker

Bart van Lancker werd geboren op 17 maart 1973. Van Lancker is houder van een Pro License diploma en was daarom korte tijd hoofdcoach van KV Kortrijk als vervanger van Karim Belhocine. Daarvoor was hij assistent–coach bij Deinze, AA Gent, Cercle Brugge en Beerschot AC. Hij was ook enkele jaren topsportcoördinator bij de KBVB. Sinds 2017 was hij physical coach bij Beerschot Wilrijk.

Bron: stvv.com / Foto: stvv.com

Gerelateerde berichten