STVV maatje (2-0) te klein op de Bosuil!

Royal Antwerp FC heeft haar generale repetitie voor het Europa League-duel tegen AZ winnend afgesloten. Een sterk Antwerp haalde het met 2-0 van STVV. De Kanaries eindigden met tien man na rood voor Boli.

Ondanks een Europese match in de benen verscheen Antwerp het scherpst aan de partij. Heel vreemd was dat niet, want Bölöni bracht maar liefst zes nieuwe namen aan de aftrap. Na de overwinning tegen Standard voerde Brys twee wissels door. Acolatse Sankhon kwamen bij STVV in de ploeg.

Antwerp was in de beginfase heer en meester. Na tien minuten kon The Great Old al juichen. Na een dieptepass van Mbokani werkte Refaelov knap af. Het was nog even wachten op de VAR, maar Refaelov bleek geen buitenspel te staan en Antwerp mocht vieren. Op de Bosuil bleef het eenrichtingsverkeer. Teuckens kreeg bij Antwerp amper of geen werk op te knappen.

Vlak voor de rust wees Dierick naar de stip, maar na ingrijpen van de VAR bedacht de scheidsrechter zich. Baby duwde eerst Acolatse alvorens de speler van STVV Buta mee nam in zijn val.

Na de rust kreeg Antwerp dan toch een strafschop. Janssens ging in de fout en vanaf elf meter nam Mbokani alle twijfel weg. STVV kon op de Bosuil nooit een vuist maken. De Kanaries eindigden nog met tien na rood voor Boli. Diep in de tweede helft oordeelde de ref dat Boli een fopduik maakte en trakteerde de aanvaller op zijn tweede gele kaart. Nadat Boli rood zag kreeg hij nog aan de stok met de lijnrechter. Aan de score zou niets meer veranderen.

Bron: Voetbalprimeur.be

Gerelateerde berichten