STVV WINT AAN DE KEHRWEG VAN EUPEN!

Sint-Truiden heeft zijn eerste uitoverwinning van het seizoen beet. Het klopte Eupen met 0-2. Man van de match was zonder twijfel Yohan Boli, die zichzelf tot matchwinnaar kroonde met twee goals.

De thuisploeg begon gretig aan de partij maar bleef al bij al ongevaarlijk. De Bruyn kreeg aan de overzijde de eerste kans, na ruim een kwartier. Hij mikte voorlangs. Ook een bedrijvige Acolatse zag wat later enkele pogingen net naast gaan.

Halfweg de eerste helft dwong Rocha doelman Schmidt tot een redding met een laag schot vanuit een scherpe hoek. Kort daarna pareerde de Truiense goalie nog een poging van de spits. Kort voor de rust ging Boli dan op wandel, waarna hij doelman De Wolf het nakijken gaf. Met een geplaatst schot bracht Boli de Kanaries 0-1 voor. 

Na de pauze verhoogde Eupen de druk, maar tot grote kansen kwamen de Panda’s niet. STVV controleerde en was gevaarlijk op de tegenaanval. Kort voor het uur rondde Boli er zo eentje keurig af. Hij verdubbelde de score op aangeven van Sankhon. 

De Kanaries controleerden daarna de partij, zonder in de problemen te komen. Schmidt toonde zich naar het einde toe wel nog alert op enkele matige pogingen van de thuisploeg. STVV, met invallers Sousa en Suzuki, kwam in het slot nog dichtbij een derde goal, maar die kwam er dus niet. Zo bleef het 0-2, een verdiende zege voor STVV, dat nu 7 punten telt.

Bron: STVV

Gerelateerde berichten